En este blog vamos a ver como los niños de Educación Infantil aprendemos sin dejar de jugar! Vamos a pasarlo bien!
En aquest bloc veurem com els nens d'Educació Infantil aprenem sense deixar de jugar! Anem a passar-ho bé!
Después de conocer algunas curiosidades sobre las hormigas sentíamos la curiosidad de saber qué es lo que hacían y había en el hormiguero, ya que, desde el patio, solo podíamos ver la entrada del mismo. Así que nos pusimos a investigar y descubrimos que hay todo un mundo bajo tierra. En él las hormigas construyen su hogar excavando galerías, donde ponen sus huevos, que se convierten en capullos y después en larvas. También transportan allí sus alimentos y tienen un rincón para la basura. Y la reina vive en un lugar muy especial. ¡Hay mucha vida bajo tierra!.
Després de conèixer algunes curiositats sobre les formigues sentíem la curiositat de saber què és el que feien i hi havia al formiguer, ja que, des del pati, només podíem veure l'entrada del mateix. Així que ens vam posar a investigar i vam descobrir que hi ha tot un món sota terra. En ell les formigues construeixen la seva llar excavant galeries, on posen els seus ous, que es converteixen en capolls i després en larves. També transporten allà els seus aliments i tenen un racó per a les escombraries. I la reina viu en un lloc molt especial. Hi ha molta vida sota terra !.
Ya que las hormigas han despertado tanto interés en nosotros, hemos estado investigando sobre cómo es su vida y hemos descubierto cosas que jamás nos podíamos imaginar. Como, por ejemplo, que en los hormigueros hay una reina, hormigas obreras y soldados, y cada una de ellas se encarga de cosas distintas. También que recolectan su alimento en primavera y verano, para no tener que salir en invierno, que pueden vivir casi en todo el mundo y que suelen vivir de 4 a 15 años.
Aquí os dejamos el vídeo que hemos visto en clase.
Ja que les formigues han despertat tant d'interès entre nosaltres, hem estat investigant sobre com és la seva vida i hem descobert coses que mai ens podíem imaginar. Com, per exemple, que als formiguers hi ha una reina, formigues obreres i soldats, i cadascuna d'elles s'encarrega de coses diferents. També que recol·lecten el seu aliment a la primavera i l'estiu, per no haver de sortir a l'hivern, que poden viure gairebé a tot el món i que solen viure de 4 a 15 anys. Aquí us deixem el vídeo que hem vist a clase.
El otro día nos llevamos una gran sorpresa al salir al patio y encontrarnos bastantes hormigas. Iban en hilera y decidimos seguirlas para saber dónde iban. Y nos condujeron a su hormiguero, unos agujeros escarbados en el suelo del que salían hormigas en hilera y entraban otras con alimentos: trozos de hojas que habían cogido en el patio y que les ayudarían a alimentarse.
A partir de esa observación se generaron un montón de dudas sobre cómo viven las hormigas en comunidad, así que decidimos empezar a investigar.
L'altre dia ens vam endur una gran sorpresa al sortir al pati i trobar-nos bastants formigues. Anaven en filera i vam decidir seguir-les per saber on anaven. I ens van conduir al seu formiguer, uns forats furgats al terra dels que sortien formigues en filera i entraven unes altres amb aliments: trossos de fulles que havien agafat al pati i que els ajudarien a alimentar-se. A partir d'aquesta observació es van generar un munt de dubtes sobre com viuen les formigues en comunitat, així que vam decidir començar a investigar.
Cuando llegamos a clase nos esperan un montón de rincones donde poder jugar. Cada día elegimos el que más nos gusta y, si nos sobra tiempo, incluso podemos pasar por varios de los rincones propuestos.
A continuación os presentamos unos de los rincones que cuentan con más aceptación: el de las construcciones. En él disponemos de muchos materiales distintos: tenemos dos cajas llenas de animales con los que poder jugar y piezas de madera con las que elaboramos las construcciones. Nos gusta mucho jugar en este rincón por grupos, así nos ayudamos los unos a los otros a la hora de hacer las construcciones, que solemos realizar muy altas y difíciles, sobre las que jugamos con los animales.
Quan arribem a classe ens esperen un munt de racons on poder jugar. Cada dia escollim el que més ens agrada i, si ens sobra temps, fins i tot podem passar per diversos dels racons proposats. A continuació us presentem uns dels racons que compten amb més acceptació: el de les construccions. En ell disposem de molts materials diferents: tenim dues caixes plenes d'animals amb els quals poder jugar i peces de fusta amb què elaborem les construccions. Ens agrada molt jugar en aquest racó per grups, així ens ajudem els uns als altres a l'hora de fer les construccions, que solem fer molt altes i difícils, sobre les que juguem amb els animals.
Como ya os hemos comentado, cada vez tenemos más interés por conocer las letras y llegar a poder leer alguna palabra. Para ello practicamos a menudo con fichas de lectoescritura y reproducimos las palabras que están escritas encima. Por el momento estamos conociendo las letras mayúsculas y hay algunas que nos resultan bastante difíciles, pero poco a poco mejoramos.
Las fichas están forradas y escribir requiere de mucha concentración y coordinación. Cuando acabamos de usar las fichas, algo importante es limpiarlas para poder volver a utilizarlas en las mejores condiciones en la siguiente ocasión. Todos nos responsabilizamos del material del aula y así todos podemos disfrutar del mismo.
Com ja us hem comentat, cada vegada tenim més interès per conèixer les lletres i arribar a poder llegir alguna paraula. Per això practiquem sovint amb fitxes de lectoescriptura i reproduïm les paraules que estan escrites sobre. De moment estem coneixent les lletres majúscules i n'hi ha algunes que ens resulten força difícils, però a poc a poc millorem. Les fitxes estan folrades i escriure requereix de molta concentració i coordinació. Quan acabem d'usar les fitxes, és important netejar-les per poder tornar a utilitzar-les en les millors condicions en la següent ocasió. Tots ens responsabilitzem del material de l'aula i així tots podem gaudir del mateix.
A medida que va pasando el tiempo, vamos mostrando más interés en clase por conocer las letras y llegar a poder leer palabras.
Estamos muy acostumbrados a leer los nombres de nuestros compañeros de clase, lo que nos ayuda a reconocer la mayoría de las letras. Lo que nos cuesta algo más es unir las diferentes letras que forman una palabra. Y para ello, de vez en cuando, usamos en clase fichas de lectoescritura.
Desde aquí os recomendamos una página web en la que os podéis descargar, por niveles, distintas fichas de lectoescritura para practicar en casa si queréis.
Como truco os comentaremos que, en el colegio, nosotros forramos estas fichas y escribimos con rotulador de pizarra, de modo que las podemos reutilizar tantas veces como queramos.
A mesura que va passant el temps, anem mostrant més interès a classe per conèixer les lletres i arribar a poder llegir paraules. Estem molt acostumats a llegir els noms dels nostres companys de classe, el que ens ajuda a reconèixer la majoria de les lletres. El que ens costa una mica més és unir les diferents lletres que formen una paraula. I per a això, de tant en tant, fem servir a classe fitxes de lectoescriptura.Des d'aquí us recomanem una pàgina web en la qual us podeu descarregar, per nivells, diferents fitxes de lectoescriptura per a practicar a casa si voleu. Com a truc us comentarem que, a l'escola, nosaltres folrem aquestes fitxes i escrivim amb retolador de pissarra, de manera que les podem reutilitzar tantes vegades com vulguem.
https://www.mundoprimaria.com/fichas-infantil/fichas-lectoescritura
Os vamos a mostrar uno de los rincones que tenemos en el centro. Este rincón está situado en el pasillo, al lado de las puertas de las aulas A y B, de modo que nos resulta muy sencillo poder ir hasta el rincón siempre que lo necesitemos. En él contamos con muchas letras del abecedario que vienen imantadas para que las podamos mover en una pizarra, de modo que jugamos con ellas a menudo: escribimos palabras, las reconocemos y las ordenamos.
Es un rincón al que nos gusta ir de vez en cuando y al que sacamos cada vez más partido a medida que vamos aprendiendo más letras y palabras.
Us anem a mostrar un dels racons que tenim al centre. Aquest racó està situat al passadís, al costat de les portes de les aules A i B, de manera que ens resulta molt senzill poder anar fins al racó sempre que ho necessitem. En ell comptem amb moltes lletres de l'abecedari que vénen imantades perquè les puguem moure en una pissarra, de manera que anem a jugar amb elles sovint: escrivim paraules, les reconeixem i les ordenem. És un racó al qual ens agrada anar de tant en tant i al qual treiem cada vegada més partit a mesura que anem aprenent més lletres i paraules.
Esta es una entrada muy especial, ya que queremos compartir con vosotros un acto muy bonito que nos ha conllevado mucho trabajo: el concierto de invierno.
Muchos familiares ya pudieron asistir al mismo. Por si alguno no pudo venir a vernos os dejamos un vídeo donde podéis disfrutar de nuestro trabajo.
Hemos estado meses preparándolo; aprendiéndonos los textos de los poemas y las letras de las canciones, así como las coreografías que acompañan a las mismas. Han sido muchos días repasando los textos y ensayando para que todo quedase muy bien. Nuestra profesora de música y las tutoras nos han ayudado mucho a asimilar las representaciones, ya que aprovechábamos cualquier momento del día para repasarlos.
Esperamos que disfrutéis de nuestra representación tanto como nosotros al prepararla con toda la ilusión para vosotros.
Aquesta és una entrada molt especial, ja que volem compartir amb vosaltres un acte molt bonic que ens ha comportat molta feina: el concert d'hivern. Molts familiars ja van poder assistir-hi. Per si algú no va poder venir a veure'ns us deixem un vídeo on podeu gaudir del nostre treball. Hem estat mesos preparant-lo; aprenent-nos els textos dels poemes i les lletres de les cançons, així com les coreografies que acompanyen les mateixes. Han estat molts dies repassant els textos i assajant perquè tot quedés molt bé. La nostra professora de música i les tutores ens han ajudat molt a assimilar les representacions, ja que aprofitàvem qualsevol moment del dia per repassar-los. Esperem que gaudiu de la nostra representació tant com nosaltres al preparar-la amb tota la il·lusió per a vosaltres.
Mientras pintábamos los planetas del sistema solar se nos ocurrió que podíamos emular las órbitas que realizan, a la vez que aprovechábamos para secar la pintura. Las órbitas no han sido exactas, ya que hemos estado dando vueltas sobre nosotros mismos, pero lo hemos pasado muy bien!.
Mentre pintàvem els planetes del sistema solar se'ns va acudir que podíem emular les òrbites que realitzen, alhora que aprofitàvem per assecar la pintura. Les òrbites no han estat exactes, ja que hem estat donant voltes sobre nosaltres mateixos, però ho hem passat molt bé!.
Nos ha interesado mucho todo lo referente al sistema solar. Hemos aprendido muchas cosas del mismo, así que queríamos que en nuestro colegio hubiese uno en miniatura. Hemos decidido que todos íbamos a colaborar en su elaboración y hemos quedado muy satisfechos con el resultado.
Hemos cogido paneles de lámparas de papel de distintos tamaños para reproducir las diferentes medidas que tienen los planetas y los hemos pintado con los colores de los planetas que habíamos aprendido.
También hemos hecho un mural con el sol y la luna y lo hemos colgado en la pared. A partir del sol, hemos colgado del techo los planetas en el orden correcto. ¡Ahora nos acompañan desde las alturas!.
¡Os dejamos unas imágenes porque seguro que lo queréis ver y disfrutar tanto como nosotros lo hemos hecho!.
Ens ha interessat molt tot el referent al sistema solar. Hem après moltes coses del mateix, així que volíem que a la nostra escola hi hagués un en miniatura. Hem decidit que tots anàvem a col·laborar en la seva elaboració i hem quedat molt satisfets amb el resultat. Hem agafat panells de llums de paper de diferents mides per a reproduir les diferents mesures que tenen els planetes i els hem pintat amb els colors dels planetes que havíem après. També hem fet un mural amb el sol i la lluna i l'hem penjat a la paret. A partir del sol, hem penjat del sostre els planetes en l'ordre correcte. Ara ens acompanyen des de les alçades !. Us deixem unes imatges perquè segur que ho voleu veure i gaudir tant com nosaltres ho hem fet!.
El otro día, uno de los niños de la clase nos habló que de mayor le gustaría ser astronauta. Eso nos llevó a hablar de la luna, los planetas y el sistema solar. Comprobamos que muchos de los alumnos desconocían su existencia, así que nos pusimos manos a la obra para aprender algunas cosas sobre el sistema solar del que formamos parte. Después de preguntar a cada alumno lo que conocía del tema, vimos un vídeo en el que se realiza un resumen de las principales características del sistema solar.
L'altre dia, un dels nens de la classe ens va parlar que de gran li agradaria ser astronauta. Això ens va portar a parlar de la lluna, els planetes i el sistema solar. Vam comprovar que molts dels alumnes desconeixien la seva existència, així que ens vam posar mans a l'obra per aprendre algunes coses sobre el sistema solar del qual formem part. Després de preguntar a cada alumne el que coneixia del tema, vam veure un vídeo en què es realitza un resum de les principals característiques del sistema solar.
Como ya sabéis nos encanta reciclar. En el cole teníamos trozos de folios de plastificar que habíamos usado para otra actividad. Pensamos entonces que tenían el tamaño perfecto para convertirse en algo a lo que le podíamos dar mucho uso: un punto de libro.
Estuvimos hablando de qué podía pintarse en los puntos de libro y por su tamaño y forma pensamos que sería buena idea pintarles hojas. En este tiempo nuestro patio está repleto de hojas, así que, con estos puntos de libro, nos acordaremos de las hojas con las que jugamos.
Cada un de nosotros pintó las hojas con los colores que más le gustaban y han quedado preciosos. Os dejamos unas imágenes para que lo podáis comprobar.
Com ja sabeu ens encanta reciclar. A l'escola teníem trossos de folis de plastificar que havíem fet servir per a una altra activitat. Llavors vam pensar que tenien la mida perfecte per convertir-se en alguna cosa a la qual li podíem donar molt ús: un punt de llibre. Vam estar parlant de què podia pintar-se en els punts de llibre i per la seva grandària i forma vam pensar que seria bona idea pintar-hi fulles. En aquest temps el nostre pati està ple de fulles, així que, amb aquests punts de llibre, recordarem les fulles amb les que juguem. Cada un de nosaltres va pintar les fulles amb els colors que més li agradaven i han quedat preciosos. Us deixem unes imatges perquè ho pugueu comprovar.
Al salir al patio nos hemos encontrado con una gran sorpresa: un paracaídas! Pero no un paracaídas cualquiera, sino uno lleno de colores muy especial para nosotros. Así que no hemos dudado en empezar a jugar con él. Lo hemos examinado y hemos introducido un elemento muy especial en el juego: una pelota. Nos hemos colocado por todo el perímetro del paracaídas, cogiéndolo con las manos, y hemos tirado la pelota dentro del paracaídas. Nos hemos tenido que coordinar muy bien para que la pelota fuera dando vueltas por el perímetro del paracaídas sin que se cayera en el agujero central. Ha sido bastante complicado pero lo hemos conseguido.
También hemos estado jugando, ya sin pelota, a escondernos bajo el paracaídas, formando con él una cúpula. ¡Una vez dentro parecía que estuviésemos dentro de un iglú, ha sido muy divertido!
Para que lo comprobéis os dejamos un vídeo donde podéis ver lo bien que lo pasamos: https://www.youtube.com/watch?v=eoPc4pywmkM
En sortir al pati ens hem trobat amb una gran sorpresa: un paracaigudes! Però no un paracaigudes qualsevol, sinó un ple de colors molt especial per a nosaltres. Així que no hem dubtat en començar a jugar amb ell. L'hem examinat i hem introduït un element molt especial en el joc: una pilota. Ens hem col·locat per tot el perímetre del paracaigudes, agafant-lo amb les mans, i hem tirat la pilota dins del paracaigudes. Ens hem hagut de coordinar molt bé perquè la pilota anés donant voltes pel perímetre del paracaigudes sense que caigués en el forat central. Ha estat força complicat però ho hem aconseguit. També hem estat jugant, ja sense pilota, a amagar-nos sota el paracaigudes, formant amb ell una cúpula. Una vegada dins semblava que estiguéssim dins d'un iglú, ha estat molt divertit! Perquè ho comproveu us deixem un vídeo on podeu veure lo bé que ho passem: https://www.youtube.com/watch?v=eoPc4pywmkM
En el cole nos encanta mover el cuerpo y en esta ocasión nos han enseñado una canción muy divertida cantada en un idioma irreconocible. Teníamos que abrir mucho los brazos, creando espacios muy grandes, y cerrar los dedos, ocupando espacios pequeños.
Nos ha encantado repetir los divertidos movimientos que nos enseñaban e intentar repetir las letras que nos indicaban. ¡Nos hemos reído mucho!. ¿Lo queréis comprobar?. Aquí os dejamos el link para que disfrutéis tanto como nosotros: https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=LS0MB8uUbb0 A l'escola ens encanta moure el cos i en aquesta ocasió ens han ensenyat una cançó molt divertida cantada en un idioma irreconeixible. Havíem d'obrir molt els braços, creant espais molt grans, i tancar els dits, ocupant espais petits. Ens ha encantat repetir els divertits moviments que ens ensenyaven i intentar repetir les lletres que ens indicaven. Hem rigut molt !. Ho voleu comprovar ?. Aquí us deixem el link perquè pogueu disfrutar tant com nosaltres: https://www.youtube.com/watch?time_continue=48&v=LS0MB8uUbb0
Estos días hemos estado realizando un taller sobre Papá Noel con materiales reciclados. Hemos usado tapaderas de botes de café para realizar la cara de Papá Noel, hemos recortado trozos de fieltro para hacerle el gorro, con lana le hemos preparado la nariz, la boca la hemos pintado con rotulador permanente y hemos utilizado unos ojos que teníamos de otra actividad para ponérselos.
¡Con todos esos elementos parece que la cara de nuestro Papá Noel sea real!. Quedará preciosa estas Navidades en nuestras casas.
Aquests dies hem estat realitzant un taller sobre el Pare Noel amb materials reciclats. Hem fet servir tapes de pots de cafè per fer la cara de Pare Noel, hem retallat trossos de feltre per fer-li la gorra, amb llana li hem preparat el nas, la boca l'hem pintat amb retolador permanent i hem utilitzat uns ulls que teníem d'una altra activitat per posar-se'ls. Amb tots aquests elements sembla que la cara del nostre Pare Noel sigui real !. Quedarà preciosa aquest Nadal a casa nostra.
Hemos tenido la gran suerte de que un grupo profesional de Zumba nos visite en el comedor escolar. ¡Nos han enseñado coreografías muy divertidas y hemos estado pasando un muy buen rato!. Seguro que, a partir de ahora, bailamos estas nuevas canciones también en el patio. Además, los alumnos de Educación Infantil hemos tenido la suerte de poder compartir el espacio del gimnasio con el resto de alumnos del centro. Y siempre nos gusta mucho compartir momentos con ellos, que nos ayudan y de los que aprendemos mucho también.
Y muchas gracias a las bailarinas de Zumba, que nos han tratado a todos muy bien.
Os dejamos el enlace a un vídeo de YouTube para que podáis ver lo bien que lo hemos pasado: https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=PZC9viaxgRo
Hem tingut la gran sort que un grup professional de Zumba ens visiti al menjador escolar. Ens han ensenyat coreografies molt divertides i hem estat passant una molt bona estona !. Segur que, a partir d'ara, ballem aquestes noves cançons també al pati. A més, els alumnes d'Educació Infantil hem tingut la sort de poder compartir l'espai del gimnàs amb la resta d'alumnes del centre. I sempre ens agrada molt compartir moments amb ells, que ens ajuden i dels quals aprenem molt també. I moltes gràcies a les ballarines de Zumba, que ens han tractat a tots molt bé.Us deixem l'enllaç a un vídeo de YouTube perquè pugueu veure el bé que ho hem passat: https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=PZC9viaxgRo
Después de aprender que existen colores primarios y secundarios, hemos estado experimentando con ellos en el aula. Hemos querido comprobar si lo que habíamos aprendido funcionaba en la realidad y hemos estado realizando mezclas con colores primarios para ver qué colores secundarios se creaban a partir de los mismos.
¡Mezclar témperas siempre es muy divertido y, esta vez, nos ha servido para aprender aún más cosas!
¡Mirad qué bien lo pasamos!
Després d'aprendre que hi ha colors primaris i secundaris, hem estat experimentant amb ells a l'aula. Hem volgut comprovar si el que havíem après funcionava a la realitat i hem estat realitzant barreges amb colors primaris per veure quins colors secundaris es creaven a partir dels mateixos. Barrejar pintures sempre és molt divertit i, aquest cop, ens ha servit per aprendre encara més coses! Mireu què bé ho vam pasar!
En clase hemos estado aprendiendo que no todos los colores son iguales. ¡Existen unos colores que se llaman primarios y otros secundarios! Hemos descubierto que, es a partir de los colores primarios que se crean todo el resto de los colores que vemos en la naturaleza y con los que pintamos en el cole. ¡Nos ha parecido increíble que, solo a partir de tres colores, se puedan crear todos los colores el mundo!
Os dejamos un vídeo en el que se explica muy bien este proceso y que además es divertido de ver.
A classe hem estat aprenent que no tots els colors són iguals. Hi ha uns colors que es diuen primaris i uns altres secundaris! Hem descobert que, és a partir dels colors primaris que es creen tota la resta dels colors que veiem a la naturalesa i amb els que pintem a l'escola. Ens ha semblat increïble que, només a partir de tres colors, es puguin crear tots els colors del món! Us deixem un vídeo en què s'explica molt bé aquest procés i que a més és divertit de veure.
Después de haber comprendido los conceptos de muchos y pocos, hemos decidido hacer un experimento: hemos cogido unos vasos de plástico y los hemos decorado con gomets de colores, además hemos conseguido una bolsa de garbanzos y hemos salido al patio. Allí, hemos puesto los vasos en fila y hemos ido cogiendo puñaditos de garbanzos y los hemos puesto dentro de los vasos, de más garbanzos a menos garbanzos. ¡Ha sido una experiencia divertida y algo difícil, pero lo hemos pasado muy bien!
Després d'haver comprès els conceptes de molts i pocs, hem decidit fer un experiment: hem agafat uns gots de plàstic i els hem decorat amb gomets de colors, a més hem aconseguit una bossa de cigrons i hem sortit al pati. Allà, hem posat els gots en fila i hem anat agafant grapadetsde cigrons i els hem posat dins dels gots, de més cigrons a menys cigrons. Ha estat una experiència divertida i una mica difícil, però ho hem passat molt bé!
Estos días hemos estado aprendiendo y practicando conceptos abstractos como "muchos" y "pocos". Muchas veces nos resulta más sencillo aprender conceptos con ejemplos y mucho más si éstos se presentan con divertidos dibujos. En clase hemos estado viendo éste vídeo tan divulgativo, que podéis repasar en casa con la familia si queréis. ¡Seguro que lo pasáis muy bien!
Aquests dies hem estat aprenent i practicant conceptes abstractes com "molts" i "pocs". Moltes vegades ens resulta més senzill aprendre conceptes amb exemples i molt més si aquests es presenten amb divertits dibuixos. A classe hem estat veient aquest vídeo tan divulgatiu, que podeu repassar a casa amb la família si voleu. Segur que ho passeu molt bé!Fuente: canal YouTube "BabyFirstTV: Baby U -POCOS Y MUCHOS | Aprendizaje para niños |Actividad educativa|": https://www.youtube.com/watch?v=K7oOhpPY0gs
Como ya os comentamos, en clase utilizamos el programa JClic para aprender muchas cosas interesantes. A veces aprendemos cosas muy difíciles pero que, de forma divertida, nos parecen mucho más sencillas y fáciles de entender. Aquí os mostramos un ejemplo de ello: las seriaciones. Reproducir series de colores que se dan de un modo predeterminado puede parecer muy difícil, pero jugando y con los sonidos motivadores del programa resulta mucho más sencillo. Además colaboramos los unos con los otros y aprendemos juntos, como nos gusta.
¡Aquí os dejamos una imagen para que veáis lo concentrados que estamos trabajando!
Com ja us vam comentar, a classe utilitzem el programa JClic per aprendre moltes coses interessants. De vegades aprenem coses molt difícils però que, de forma divertida, ens semblen molt més senzilles i fàcils d'entendre. Aquí us mostrem un exemple d'això: les seriacions. Reproduir sèries de colors que es donen d'una manera predeterminat pot semblar molt difícil, però jugant i amb els sons motivadors del programa resulta molt més senzill. A més col·laborem els uns amb els altres i aprenem junts, com ens agrada.
Aquí us deixem una imatge perquè vegeu el concentrats que estem treballant!
A todos nosotros nos gusta mucho utilizar la tecnología. En clase también la utilizamos para aprender cosas muy interesantes. Normalmente en casa utilizamos dispositivos como tablets o móviles, pero en clase aprendemos a utilizar los ordenadores. A veces nos cuesta un poco usar el ratón, pero poco a poco lo vamos haciendo mejor!.
En clase utilizamos el programa JClic, que nos ofrece muchas herramientas para aprender sobre un montón de cosas; como lengua, matemáticas, ciencias naturales o sociales, música, etc. El programa ofrece muchos recursos que también podemos utilizar en casa y los divide por edades, áreas curriculares, etc. Así que aquí os dejamos el link del mismo por si queréis seguir practicando en casa y pasar muy buenos ratos en familia: https://clic.xtec.cat/repo/index.html?lang=es&level=INF (el link ya tiene puesto el filtro de las actividades para las edades de Educación Infantil).
A tots nosaltres ens agrada molt utilitzar la tecnologia. A classe també la utilitzem per aprendre coses molt interessants. Normalment a casa fem servir dispositius com tablets o mòbils, però a classe aprenem a utilitzar els ordinadors. A vegades ens costa una mica fer servir el ratolí, però a poc a poc ho anem fent millor !. A classe utilitzem el programa JClic, que ens ofereix moltes eines per aprendre sobre un munt de coses; com llengua, matemàtiques, ciències naturals o socials, música, etc. El programa ofereix molts recursos que també podem utilitzar a casa i els divideix per edats, àrees curriculars, etc. Així que aquí us deixem el link del mateix per si voleu seguir practicant a casa i passar molt bones estones en família: https://clic.xtec.cat/repo/index.html?lang=es&level=INF (el link ja té posat el filtre de les activitats per a les edats d'Educació Infantil).
Os vamos a mostrar cómo hemos estado realizando las tapas de los álbumes que habéis recibido estas Navidades. Dentro de ellos habéis podido comprobar todo el trabajo que hemos realizado durante este primer trimestre y lo bien que lo hemos pasado. Aquí os enseñamos cómo recortamos la tapa del álbum: con punzones!. Ha sido un trabajo en el que nos hemos tenido que concentrar mucho y tener mucha paciencia, pero el resultado ha merecido la pena. ¿Os ha gustado tanto recibirlo como a nosotros hacerlo?.
Us anem a mostrar com hem estat realitzant les tapes dels àlbums que heu rebut aquest Nadal. Dins d'ells heu pogut comprovar tota la feina que hem realitzat durant aquest primer trimestre i que bé que ho hem passat. Aquí us ensenyem com retallem la tapa de l'àlbum: amb punxons !. Ha estat un treball en el qual ens hem hagut de concentrar molt i tenir molta paciència, però el resultat ha valgut la pena. Us ha agradat tant rebre'l com a nosaltres fer-ho ?.
Después de enviarle nuestras cartas a Papá Noel y ver cómo se prepara para repartir los regalos desde Laponia, hemos querido que él esté presente también en el colegio. Para ello hemos elaborado un mural con papel Kraft, donde hemos dibujado a Papá Noel. Después lo hemos repasado con rotulador permanente y lo hemos pintado con témperas, tal y como hicimos con Olaf. Lo hemos recortado y hemos buscado un bonito lugar para colgarlo y qué mejor lugar que al lado de Olaf. Los dos nos acompañarán estas Navidades y vigilarán que nos portemos bien. ¡Feliz Navidad!
Després d'enviar-li les nostres cartes al Pare Noel i veure com es prepara per repartir els regals des de Lapònia, hem volgut que ell estigui present també a l'escola. Per això hem elaborat un mural amb paper Kraft, on hem dibuixat al Pare Noel. Després ho hem repassat amb retolador permanent i l'hem pintat amb tèmperes, tal i com vam fer amb l'Olaf. Ho hem retallat i hem buscat un bonic lloc per penjar-lo i què millor lloc que al costat de l'Olaf. Els dos ens acompanyaran aquest Nadal i vigilaran que ens portem bé. Bon Nadal!
En el colegio hemos estado viendo cómo Papá Noel recibe las cartas de los niños de todo el mundo a través de un vídeo. En él, Papá Noel nos enseña algunas de sus postales favoritas, le podemos ver con su trineo y sus renos y nos enseña su hogar, donde hace mucho frío!. Además, podemos ver como los duendes le ayudan a leer y ordenar todas las cartas recibidas y realizan los juguetes en su taller. Nos cuenta que le gusta que le dejemos galletas en casa y que nos tenemos que portar bien y así recibiremos los regalos que nos gustan.
A l'escola hem estat veient com el Pare Noel rep les cartes dels nens de tot el món a través d'un vídeo. En ell, el Pare Noel ens ensenya algunes de les seves postals favorites, li podem veure amb el seu trineu i els seus rens i ens ensenya la seva llar, on fa molt de fred !. A més, podem veure com els follets l'ajuden a llegir i ordenar totes les cartes rebudes i realitzen les joguines al seu taller. Ens explica que li agrada que li deixem galetes a casa i que ens hem de portar bé i així rebrem els regals que ens agraden.
En el colegio nos hemos estado preparando para la llegada de Papá Noel. Todos sabemos que Papá Noel tiene que repartir muchos regalos en una sola noche y que debe ir a muchas casas de niños. Para que no se olvide de lo que cada uno pide, le hemos ayudado escribiéndole nuestra carta. Hemos descargado la imagen que podéis ver abajo y en ella hemos escrito nuestros nombres y edad (eso ya lo sabemos hacer solos). Con algo de ayuda, hemos podido escribir el nombre del pueblo en el que vivimos y todos le hemos dicho que nos hemos portado muy bien. Para que Papá Noel sepa lo que cada uno de nosotros quiere, hemos recortado de distintas revistas de juguetes lo que más nos gusta y le hemos enviado nuestras cartas a su hogar, en Laponia!
A l'escola ens hem estat preparant per l'arribada del Pare Noel. Tots sabem que el Pare Noel ha de repartir molts regals en una sola nit i que ha d'anar a moltes cases de nens. Perquè no s'oblidi del que cada un demana, l'hem ajudat escrivint la nostra carta. Hem descarregat la imatge que podeu veure a Baix i en ella hem escrit els nostres noms i edat (això ja ho sabem fer sols). Amb una mica d'ajuda, hem pogut escriure el nom del poble en què vivim i tots li hem dit que ens hem portat molt bé. Perquè el Pare Noel sàpiga el que cada un de nosaltres vol, hem retallat de diferents revistes de joguines el que més ens agrada i li hem enviat les nostres cartes a la seva llar, a Laponia!
Después de haber pasado un buen rato viendo las historias de Olaf nos hemos propuesto que se haga real y nos acompañe! Así que nos hemos puesto manos a la obra y lo hemos dibujado sobre papel Kraft, hemos pintado sus bordes con rotulador permanente, le hemos dado color con témperas y lo hemos cortado. El último paso ha sido plastificarlo para que pueda pasar muchas Navidades con nosotros! Ha sido un gran trabajo en equipo y lo hemos disfrutado mucho! Feliz Navidad!
Després d'haver passat una bona estona veient les històries d'Olaf ens hem proposat que es faci real i ens acompanyi! Així que ens hem posat mans a l'obra i l'hem dibuixat sobre paper Kraft, hem pintat les seves vores amb retolador permanent, li hem donat color amb pintures al tremp i l'hem tallat. L'últim pas ha estat plastificar perquè pugui passar moltes Nadal amb nosaltres! Ha estat un gran treball en equip i ho hem gaudit molt! Bon Nadal!